artikel

Café Top 100 nummer 24: Arendsnest, Amsterdam

Café

Om meteen een foutje van vorig jaar te herstellen. Het is Arendsnest of Proeflokaal Arendsnest. Dus zonder ’t er voor. In het riante café-aanbod van Amsterdam is dit proeflokaal nog steeds een unieke horeca-gelegenheid.

Café Top 100 nummer 24: Arendsnest, Amsterdam

Een speciaalbiercafé met louter bieren van eigen bodem. Meer dan honderd varianten en daarvan komen er liefst dertig uit de tap. In dit moderne bruine café aan de Herengracht regeert de bierkennis. Het schoolse van de beginjaren is er af. Dit is simpelweg een hele fijne plek om te genieten van al dat lekkers dat in Nederland gebrouwen wordt. De lange bar is smal dus wie achter in het café wil zitten of naar het toilet moet, dient soms met ingehouden buik langs de bargasten te schuivelen. Het aantal zitplaatsen is beperkt, waardoor het al snel gezellig vol zit. Veel buitenlanders die afkomen op dit unieke concept, maar net zo goed bewoners van de hoofdstad. Het personeel is kundig en geeft onderhoudend uitleg bij vragen over de bieren.