artikel

Café Top 100 nummer 25: De Mug, Middelburg

Café

In het jaar dat De Mug op 17 augustus het 40-jarig bestaan vierde met veertig uur muziek, bier en drukte daalt het bekendste café van Zeeland toch een paar plaatsen.

Café Top 100 nummer 25: De Mug, Middelburg

We houden nog steeds van de Braai Tapperij, in 2004 uitgeroepen tot Café van het Jaar, en onbetwist het bekendste café van de provincie. Ogenschijnlijk is er in de tussenliggende jaren weinig veranderd. En daar zit ‘m gelijk ook de kneep. ‘De Mug wordt sleets’, lezen we in het juryrapport. De zaak zou baat hebben bij een opknapbeurt. Met name de toiletten kunnen echt niet meer. Maar genoeg kritiek. Op een donderdagmiddag is het café er in alle opzichten ‘klaar’ voor. De bar en tafels zijn lekker gevuld, de eerste eters komen binnen. Net als het de bardame over de schoenen lijkt te lopen krijgt ze versterking van een paar collega’s, waaronder eigenaresse Mikkie van Ossenbruggen. Ze tapt het gevraagde huismerk Mug Bitter in en het jurylid raakt makkelijk aan de praat met één van de bargasten. Een heel fijn café.