artikel

Café Top 100 nummer 26: ’t Hemeltje, Bloemendaal

Café

Een schoolvoorbeeld van een bruin café dat erin geslaagd is om eet- en drinkfunctie perfect te combineren.

Café Top 100 nummer 26: ’t Hemeltje, Bloemendaal

De laatste jaren is eten voor veel cafés belangrijk geworden. Omdat de scheidslijn tussen café en restaurant niet altijd even duidelijk is, werkt de jury van deze lijst volgens een belangrijk criterium. ‘Is het ook om zes uur, als de borden in hoog tempo uit de keuken komen, nog mogelijk aan de bar een glas bier te bestellen?’ En dat is bij ’t Hemeltje zeker het geval. Op het oog een klein cafeetje, maar eenmaal binnen blijkt het tegendeel het geval. Op het terras een overvloed aan bloembakken en krijtborden die de passant wijzen op al het lekkers waarmee binnen bord en glas gevuld kunnen worden. Achter de stoere en schone bar wordt gewerkt op een manier die een goede organisatie verraadt. ‘We like you’, staat op de rug van de bedrijfspolo’s waarin ze lopen. En daarbij het bekende Facebook-duimpje. ‘Zo zou je overal wel verwelkomd willen worden.’ Like!