artikel

Café Top 100 nummer 3: De Bonte Koe, Purmerend

Café

Een kwaliteitszaak waar mensen met hart voor de horeca staan. De Bonte Koe maakt wederom indruk op de jury. ‘Wat een parel.

Café Top 100 nummer 3: De Bonte Koe, Purmerend

Het is dringen geblazen aan de top van de Café Top 100. De cafés doen welhaast niks voor elkaar onder en met name in de top kruipen de zaken steeds dichter naar elkaar toe. De lichte daling naar plek drie betekent dan ook niks negatiefs over De Bonte Koe, want ook nu is de jury weer lyrisch. En dat is terecht, dit topbedrijf hoort nog altijd bij de top van het Nederlandse caféleven. Constante kwaliteit noemen ze dat.

Uitnodigend
Deze zaak nodigt al van honderden meters afstand uit. Het terras, de luifels, de aanprijzing van de Café Top 100, het is duidelijk dat het hier om een kwaliteitszaak gaat. Op het terras treffen we warm rotanmeubilair aan met vierkante tafels. Aan de zijkanten ook rotanbankjes met gebloemde kussentjes. Op de tafels staan een asbakje, een kistje met viltjes en overal een bloeiend vetplantje in een mandje. Kortom: aantrekkelijk en verzorgd.

En wat een ware parel bij binnenkomst. Alles staat er keurig verzorgd bij en, dat willen we zeker niet onvermeld laten, dat geldt ook voor het sanitair. Zelden zagen we een nettere wc in een bruine kroeg.

Huisbier
Alhoewel we de eerste gasten zijn, is de sfeer meteen goed. Tijdens ons bezoek duiken we uitgebreid in het ruime bierassortiment dat De Bonte Koe serveert. Hierbij worden we uitermate goed geadviseerd over de fijne speciaalbieren. Uiteraard gaan we voor een Kalverliefde. Dit mooie blonde bier (7,2 procent) is speciaal voor De Bonte Koe gebrouwen en zowel op tap als fles verkrijgbaar. Dit jaar introduceerden Huub en Linda Arents dit nieuwe huisbier voor het eerst.

Horecahart
Wat is het heerlijk om uitgebreid geadviseerd te worden door Linda Arents. Ze adviseerde ons perfect over bieren en ze straalt plezier, passie en enthousiasme uit. Een echte vakvrouw, waarbij we dan ook haar man Huub moeten noemen natuurlijk. Rascafémensen met een horecahart. Een louter positieve ervaring.

Reageer op dit artikel