artikel

Café Top 100 nummer 30: Bar le Duc, Den Bosch

Café

Een mooi bruin café met een eigen brouwerij en een terras in de gezellige Korenbrugstraat. In 1975 werd het door Jan en Mieke van Kollenburg opgericht en nu werkt de volgende generatie in dit mooie familiebedrijf.

Café Top 100 nummer 30: Bar le Duc, Den Bosch

Ons eerste bezoek vindt plaats op een heerlijke zomeravond en het terras zit vol met genietende gasten; drinkers en eters. Met behulp van handige opzettafels worden kleine terrastafels verbreed tot grotere waarop je je bord, bestek en glaswerk goed kwijt kan. We nemen plaats aan een verhoogde tafel met krukken in het cafe, aangrenzend aan de open pui. We vragen een advies over het eigen bier en bestellen een bovengistend blond van eigen merk en een rosébiertje. Jan van Kollenburg zien we ergens achter in het café aan de bar zitten. De nieuwe generatie is aan het werk. En die twee, Jan junior en Kim, zijn gemotiveerd en scherp. In hoog tempo wordt iedereen geholpen. Goed om te zien dat dit topcafé ook de komende tijd in goede handen is.