artikel

Café Top 100 nummer 34: Oud Brabant, Oirschot

Café

Brabantser kan bijna niet. Midden op de Oirschotse markt tegenover een imposante kerk. Een leuk bedrijf, een fijn café en twee zeer gastvrije eigenaren.

Café Top 100 nummer 34: Oud Brabant, Oirschot

Het is niet groot, maar gezellig en vooral ook schoon. Oudbruin, met kleedjes op tafel en robuust meubilair. Het publiek is een mengeling van stamgasten, passanten, toeristen en dorpelingen. Die krijgen allemaal, indien besteld uiteraard, een perfect getapt biertje voorgezet. Gastvrouw Virginie Janssen werd vorig jaar tweede bij de landelijke biertapwedstrijden. Gastheer Rob staat bekend om z’n kookkunsten. Eens in de zes weken houdt hij dan ook een culinaire thema-avond. Als we af moeten gaan op het eten dat wij voorgeschoteld kregen: doen! De website past overigens prima bij deze zaak. Rustig, warm en actueel. We geven met veel plezier één tip mee: er staat op de homepage dat Oud Brabant nummer 39 is in de Café Top 100. Daar mogen ze nu, volledig terecht, nummer 34 van maken.