artikel

Café Top 100 nummer 35: De Walvis, West-Terschelling

Café

Eén van de mooiste liggingen in deze Café Top 100. Op het uiterste puntje van West-Terschelling kun je Vlieland in de verte zien liggen. Het uitzicht is niets minder dan ‘majestueus’, zo concluderen we al snel.

Café Top 100 nummer 35: De Walvis, West-Terschelling

We zijn met een grote groep en de stemming is opperbest. Dan komt er echter een lelijke kink in de kabel: de man die ons bedient is duidelijk niet op z’n best. Als een van de gasten te lang aarzelt met de bestelling wordt ze bijna snauwend naar een bestelling gedwongen. ‘Geen idee hoe lang het duurt voor een tosti. Als het te lang duurt en je naar de boot moet dan is het helaas zo.’ De bestelling wordt ongeïnteresseerd op tafel afgeleverd. Gelukkig wordt dit alles ruimschoots gecompenseerd bij de tweede bestelling, dankzij een andere ober. De vriendelijkheid zelve, met tijd voor een grapje en een praatje. Ieder drankje wordt bij de juiste persoon neergezet, keurig met het logo naar de gast gedraaid. Dit is een café dat de logistiek uitstekend onder controle heeft.