artikel

Café Top 100 nummer 43: Jopenkerk, Haarlem

Café

Van harte welkom, zeggen we volmondig tegen de Jopenkerk die onze Café Top 100 binnenkomt op nummer 43. Dit brouwerij- en cafébedrijf stond al op onze aanraderslijst en stoot nu door.

Café Top 100 nummer 43: Jopenkerk, Haarlem

Vele verschillende sferen (lounge, bar, restaurant, zaal) en functies zijn onder een prachtig houten kerkdak gevestigd. ‘Creatief ondernemerschap, gastvrijheid, liefde voor het bier’, meldt ons jurylid. ‘Een voorbeeldbedrijf, niet alleen voor de bierwereld, maar voor de hele horeca.’ Daarom een terechte nieuwkomer.De gast komt binnen in een spectaculaire, kleurrijke, gonzende ruimte. Compleet met koperen brouwketels. Iedereen aan de bar krijgt volledige aandacht van de barmedewerker. Wie houdt van niet te zwaar en blond, krijgt het advies het eigen Jopen Hoppenbier te proeven en krijgt een proefglaasje voorgezet. En na het barbezoek verhuist de bon moeiteloos mee naar boven, waar het eten wordt geserveerd. ‘Het loopt op rolletjes in de Jopenkerk.’