artikel

Café Top 100 nummer 44: De Klomp, Delft

Café

Maar liefst 22 plekken winst richting de top. Daarmee is De Klomp de snelste stijger van dit jaar. Een prachtig pijpenlaatje dat nog bijna niet ontdekt is in Delft, constateert een jurylid.

Café Top 100 nummer 44: De Klomp, Delft

Dat zal nu waarschijnlijk wel veranderen. Het café is opgeruimd, fris en schoon ondanks de aanwezigheid van gezellige ‘rommel’ zoals oude reclameborden, flesjes, de lampenkappen met zakdoeken, een speelgoedgast, tegeltjes en schilderijtjes aan de wand. ‘Genoeg mogelijkheden om te verstoffen en te versloffen, maar dat is hier beslist niet het geval.’ Het assortiment is uitgebreid, met name ten aanzien van bieren en jenevers. Tip van ons jurylid: ‘Laat je verrassen, en vraag om een passende jenever bij het bier. Als een ware sommelier op jenevergebied krijg je een prachtige smaakcombinatie met een mooi verhaal.’ Leuk detail: bij de borrelgarnituur staat een telefoonnummer van brengservices (zoals pizza). Die kan gebeld worden en mag in het café opgegeten worden.

Reageer op dit artikel