artikel

Café Top 100 nummer 47: Sprakel, Lonneker

Café

Eten, drinken & gezelligheid. Dat is wat de website van dit Overijsselse café beloofd en ze maken het waar. Het bedrijf ligt er niet alleen uitnodigend bij aan een pleintje, ook binnen is het goed toeven.

Café Top 100 nummer 47: Sprakel, Lonneker

Bij binnenkomst proef je meteen een gezellige grandcafé-achtige sfeer. De begroeting is vriendelijk. Een medewerker aan de bar reageert meteen. We worden keurig, snel en vriendelijk geholpen. Het bedrijf ziet er top uit en een knapperige haard zorgt voor een warm huiskamergevoel. We denken dat op een zondagmiddag hier een gezellige en lekkere borrel te halen is en we vermoeden dat dit een bepaalde doelgroep van ‘blije veertigers met een goed gevulde beurs’ trekt. Het menukaartje ziet er keurig uit. Het ‘Sprakelplankje’ is een echte aanrader. We hebben heerlijk zitten genieten. Tijdens ons bezoek zien we tot ons genoegen dat de eigenaar zijn pupillen ‘natuurkundeles’ geeft over de aantrekkingskracht van drank en de bolling in smalle en lange glazen.