artikel

Café Top 100 nummer 50: De Beyerd, Breda

Café

Nog een oude bekende die zijn comeback maakt: voormalig winnaar van de Café Top 100 in 2009. Het Bredase café, restaurant en brouwerij verruilt na drie jaar de Eregalerij voor de 50e plek in onze lijst.

Café Top 100 nummer 50: De Beyerd, Breda

Het bedrijf heeft een rijke historie en werd in 1995 ook al uitgeroepen tot Café van het Jaar. Inmiddels staan de zonen van pater familias Piet de Jongh, Mikel en Orson aan het roer van dit familiebedrijf. Het is de derde generatie waar cafébloed door de aderen vloeit.Ondanks het roemruchte verleden van dit café, heeft ons jurylid geen uiterst positieve ervaring tijdens zijn eerste bezoek. De tekst boven de deur (In een goed café loopt de klok voor, De tijd staat stil, De kastelein loopt weinig, De klanten veel….’) blijkt akelig te kloppen. Hij moet zelf naar de bar lopen om te bestellen en krijgt geen aandacht van het personeel. De Brabantse gastvrijheid blijkt even ver te zoeken. Jammer. Ook de vraag om bieradvies krijgt een minimaal antwoord. Dat kan beter.