artikel

Café Top 100 nummer 52: De Walrus, Sneek

Café

Een grote stijger, dit Friese café dat ook hoog scoort met haar terras in de Misset Horeca Terras Top 100. Vijftien plekken winst in de Café Top 100.

Café Top 100 nummer 52: De Walrus, Sneek

Elke keer als ons jurylid dit bedrijf bezoekt, verbaast hij zich over het feit dat het ongeacht de tijd van de dag swingt. Met de lunch is De Walrus goed gevuld, het terras met heaters doet het ook prima bij minder weer. ’s Avonds is het weer volle bak tijdens het diner. Van de moeilijke econo-mische tijden hebben ze bij De Walrus weinig last. ‘Een teken van goed ondernemerschap.’ Niet vreemd als je bedenkt dat de uitbaters eerder tot de meest markante horecaondernemers van het jaar zijn uitgeroepen. Naast het café in Sneek runnen de eigenaren ook De Walrus in Leeuwarden. Dat café voelt het hetzelfde. ‘Knap dat je een bedrijf zo goed kan kopïeren ondanks de andere ligging en indeling!’, vindt ons jurylid. De Leeuwardense Walrus komt dit jaar nieuw binnen op 79.