artikel

Café Top 100 nummer 53: Hofsteenge, Grolloo

Café

‘Hofsteenge is net als paardenvlees; hoe ouder het wordt, hoe beter het is.’ Niet te veel veranderen dus aan dit zo typische café met kegelbaan en jarentachtigstoelen.

Café Top 100 nummer 53: Hofsteenge, Grolloo

Dit is een tijdsbeeld dat zo goed past in Grolloo. Een biljart en kegelbaan, mooi barretje, ruime opzet, prachtige lampen. Kortom: een zeldzaam mooi dorpscafé van enige omvang. Onze tip: laat dit interieur in tact. Het wordt een monument. Ooit was Grolloo bekend vanwege Cuby and the Blizzards. Het standbeeld van hun overleden zanger Harry ‘Cuby’ Muskee (1941 – 2011) pal voor de deur getuigt hier van. Bij Hofsteenge zijn ze er trots op. De bezoekers zijn een bonte mengeling uit het alledaagse leven. Toeristen, kinderen die aan het kegelen zijn, een bekende motorcoureur aan de bar en een poster aan de wand waarop een bierbrouwer het café feliciteert met haar 43e plek in de Café Top 100 van 2011. Met de stijging van 17 plekken gaat het langzaam weer die kant op. Dit café maakt onze Top 100 compleet.

Reageer op dit artikel