artikel

Café Top 100 nummer 55: Oerkroeg Schiller, Aalten

Café

Het platteland loopt leeg en in het Gelderse Aalten is steeds minder te beleven op winkelgebied en voor de toerist. Maar gelukkig hebben ze Oerkroeg Schiller.

Café Top 100 nummer 55: Oerkroeg Schiller, Aalten

Dit is een opvallende, een grote en zeer sfeervolle kroeg met tal van activiteiten. Zoals live-muziek en filmtheater maar ook bier-spijsavonden. Dat brengt leven in de brouwerij. De bierkaart met speciaalbieren is voor de regio opmerkelijk uitgebreid. De menukaart is hier en daar zelfs fantasievol. De Achterhoek inspireert de keuken. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld groenten uit eigen moestuin. Vegetarische gerechten zijn ook aanwezig. Tijdens ons bezoek zaten we aan de bar en ondanks het relatief korte tijdsbestek, kregen we het gevoel dat de zaak een centrum is van het sociale leven in het dorp. Al meer dan 350 jaar. Dat verdient hulde. Zoals de eigen website het treffend vermeldt: Schiller is het meest kleurrijke café voor iedereen. We zouden het niet beter kunnen omschrijven.