artikel

Café Top 100 nummer 56: De Jaren, Amsterdam

Café

We moeten ons best doen iets positiefs uit het juryrapport te halen bij deze moeder aller grand cafés. ‘Ik heb een beetje een haat-liefdeverhouding met De Jaren’, zegt het jurylid dan ook.

Café Top 100 nummer 56: De Jaren, Amsterdam

De betegelde ruimte voor de bar komt kil over, gelukkig is het aan de andere zijde, waar de tafels staan, gezellig en bieden de ramen en het prachtig gelegen terras aan het water uitzicht over de krioelende bootjes op de Amstel. Als we naar de scores kijken, hoort dit bedrijf nog altijd bij de middenmoot van deze Top 100, bijna op alle punten wordt bovengemiddeld gescoord. Wel behoeft het glaswerk aandacht: Het is te vaak gewassen waardoor logo’s en gouden randjes ontbreken of het heeft simpelweg niet de juiste maat. En het personeel mag meer aansturing krijgen en meer met de gasten bezig zijn dan met elkaar. Ooit was De Jaren ruim en vernieuwend, maar intussen is de wereld verder gegaan. We hopen en verwachten dit ook hier weer snel te zien.

Reageer op dit artikel