artikel

Café Top 100 nummer 57: De Zwijger, Houten

Café

Een prachtig hoekpand aan een horecapleintje in het centrum van het dorp Houten, onder de rook van Utrecht.

Café Top 100 nummer 57: De Zwijger, Houten

Dit typische dorps-eetcafé oogt zeer verzorgd en heeft een prettige, sfeervolle uitstraling: bloeiende plantjes, gebloemd behang, goede sfeerverlichting, grote ramen met luiken en rotan stoelen. Aan de lange bar luxe krukken, en er achter een oude apothekerskast met allemaal kleine laatjes als achterwand. Het assortiment past bij de uitstraling, maar zou nog wel wat meer eigenheid verdienen, het is nogal standaard. De jury stoort zich aan de tv naast de bar, die ook nog aan staat op Lingo. De dames in de bediening werken netjes en doen hun best, maar er valt nog wel wat bij te slijpen. Zo wordt de jury graag in hele zinnen aangesproken en is upselling prima, maar het constant vragen of we nog wat willen drinken moet niet opdringerig worden. Maar bij de twee bezoeken maken de dames – we zien alleen vrouwen in de bediening – al met al een vriendelijke en gastvrije indruk.