artikel

Café Top 100 nummer 58: Berlage, Eindhoven

Café

Op een nazomeravond zitten het terras en de tuin van Berlage gevuld met Eindhovenaren en de nodige expats, aan diverse tafels wordt Engels gesproken.

Café Top 100 nummer 58: Berlage, Eindhoven

De jury noemt de inrichting gedateerd, het hippe van toen blijkt niet tijdloos, maar de dinerkaart maakt veel goed. ‘De kaart heeft identiteit en is culinair creatief. Ik werd blij verrast’, juicht de jury over de streekgebonden producten, biologische kazen, vrije-uitloop-eieren, verantwoord gevangen vis en diervriendelijk vlees. Ook heeft de menukaart een intrigerend gedicht op de voorkant: ‘Trillende lucht, lome zucht, avonden zwoeler, geluk in de koeler, jij en ik, op het terras alsof het altijd zo was.’ Een origineel detail dat de sfeer goed neerzet. En gelukkig kun je hier ook nog gewoon terecht voor een biertje aan de bar. De tweede bar achterin, voor de stapavonden, staat er nu werkloos bij. Ons advies: maak daar op andere dagen een wijnbar van met wijnen per glas en een kleine kaart met bites.