artikel

Café Top 100 nummer 59: Nescafé, Nes (Ameland)

Café

Overdag een net café met een aantrekkelijk terras voor de deur. Als het even gaat regenen wordt vlot de overkapping uitgerold, een constructie die wel iets weg heeft van een scheepszeil.

Café Top 100 nummer 59: Nescafé, Nes (Ameland)

De bediening is correct, de bieren goed getapt en binnen is alles schoon. Het is wel erg netjes, steriel bijna. De overburen van Van Heeckeren voegen net wat meer beleving toe aan hun terras. Al is daar bij het Nescafé ook aandacht aan besteed, met langs de wanden ijzeren vuurkorven en in het midden van het terras ook een soort open haard op de tafel. Sinds de verbouwing staan er meer streekproducten op de kaart en wordt meer ‘huisgemaakt’, waaronder taart en frites. Tijdens een ander bezoek blijkt wat later op de avond dat sommige dingen nooit veranderen: eigenaar Harry Nobel komt ouderwets de entertainer uithangen met schuiftrombone en toiletrolblazer. Dit is een café met twee gezichten, waarvan we het knap vinden dat de eigenaren zich hebben herpakt.

Reageer op dit artikel