artikel

Café Top 100 nummer 6: Samson, Nijmegen

Café

Vorig jaar net buiten de toptien gevallen, maar dit jaar glorieus terug in de hoogste regionen van deze lijst. Samson overtuigt! Hoewel er op het eerste gezicht weinig veranderd is, bewijst een tweede blik dat er een flinke inhaalslag is gemaakt.

Café Top 100 nummer 6: Samson, Nijmegen

Het begint al aan de buitenkant van het pand. Nieuwe frisse luifel, streeploos schone ramen en een gevarieerd terras, zonder snippers, peuken of andere troep. Binnen wordt dit oog voor detail doorgetrokken; de bediening is gekleed in smetteloos wit met zwarte broek. De lees- annex stamtafel is populair. Mede dankzij het wandrek vol verse kranten en tijdschriften. Het leidt allemaal tot een hernieuwde aantrekkingskracht van dit biercafé. Op twee warme nazomerse maandagavonden is het overal leeg in de stad, maar hier zit het terras bomvol. Ook binnen is de zaak goed gevuld. Met gasten aan een kopje soep en een mooi glas speciaalbier. Op dit gebied valt hier veel te kiezen. Liefst twaalf tapkranen zijn er, aangevuld met de nodige keuze uit de fles.