artikel

Café Top 100 nummer 60: Beekman & Beekman, Deurne

Café

‘Gewoon een mooi bedrijf’, concludeert het jurylid, en dan past een plek in de middenmoot. Maar er zijn ook zeker wel wat aandachtspunten.

Café Top 100 nummer 60: Beekman & Beekman, Deurne

Zo schreven we vorig jaar bemoedigend: ‘op naar de top-25’, maar het resultaat is tegenovergesteld. Om de weg omhoog weer in te zetten in deze lijst moet er echt wat gebeuren in Deurne. Bediening en service zijn niet onaardig, maar ook zeker niet perfect. Vanwege de weinige aanwezige gasten hoort men juist alert te zijn en dat gebeurt niet. De koelkasten worden bijgevuld onder luid gepraat, waarbij kratten op de tafel worden gezet. Oei! De zomer zal meer daggasten brengen, vermoedt de jury, net als de avonden en weekends dit café-restaurant meer zullen vullen. Het bedrijf – vernoemd naar het gelijknamige boek van Toon Kortooms over twee broers uit de omliggende Peel – is laagdrempelig, mooi opgezet en heeft zeker zijn charme. Of zoals het rapport vermeldt: ‘De Peel omarmt je hier.’