artikel

Café Top 100 nummer 61: Dikke Dries, Utrecht

Café

Nog niet zo lang geleden was het café van Jos de Winter de hoogste notering in Utrecht – in 2010 stond het nog in de toptien – maar intussen is Dikke Dries voorbijgestreefd door Olivier en zelfs weggezakt uit het linkerrijtje.

Café Top 100 nummer 61: Dikke Dries, Utrecht

Op het interieur is niets aan te merken, dat ziet er verzorgd en netjes uit. Al noemt de jury de inrichting wel ‘bedacht’ en daardoor mist het een authentieke sfeer. ‘Er zit geen leven in de zaak, ik had meer het gevoel bij de overburen te zitten.’ Tegenover dit café, in één van de chicste winkelstraten van Utrecht, zit een interieurwinkel van Rivièra Maison. ‘Ik gun dit bedrijf het beste, maar het was niet gezellig genoeg voor een tweede biertje’, noteert een ander jurylid. Dat is deels te wijten aan het personeel: hard aan het werk en heeft geen ruimte ook gastheer te zijn, er is nauwelijks contact met gasten. Een welgemeend advies voor Jos de Winter: minder aandacht voor Twitter en meer aan het café. Dan moet het met die stijging weer goed komen. De potentie is er.