artikel

Café Top 100 nummer 62: D’r Klinge, Heerlen

Café

In een hoek van het centrale plein van Heerlen ligt D’r Klinge, een groot café met een omvangrijk terras voor de deur. Deze rustieke bruine kroeg heeft een imposante bierkaart met liefst zeventig speciaalbieren.

Café Top 100 nummer 62: D’r Klinge, Heerlen

Het terras en het café zitten vol gasten die op deze Kroningsdag de feestelijkheden in Amsterdam volgen op een aantal schermen. De medewerkers zijn ondanks de drukte op het plein alert en vriendelijk. Als we een aandachtspunt willen noemen, is het goed zoeken in het rapport: alle scores zijn prima. Nou vooruit: de tafels mogen net wat beter worden schoongemaakt.
Doordat uitbater Roger Schreurs om medische redenen zelf niet altijd meer achter de bar te vinden is, loopt hij veel door de zaak en is zeer oplettend. Voor we goed en wel binnen zijn, heeft hij ons al in het oog en biedt ons wat te drinken aan. Schreurs is een alert en gedreven uitbater die weet hoe hij dit café moet regisseren terwijl hij zelf vanaf gepaste afstand aanschouwt dat het goed gaat.

Reageer op dit artikel