artikel

Café Top 100 nummer 64: ’t Keerpunt, Spijkerboor

Café

Wat een plaatje, dit plattelandscafé op de grens tussen Groningen en Drenthe. Al sinds 1750 in gebruik als herberg voor schippers op de Hunze en daarmee is het één van de oudste cafés van Drenthe.

Café Top 100 nummer 64: ’t Keerpunt, Spijkerboor

Ook de clientèle op deze ochtend in april behoort tot de oudste leeftijdsgroep in de provincie: er zitten zes mannen, van diep in de tachtig, te kaarten. Dat moet wel met de warmte en gastvrijheid van het echtpaar te maken hebben dat de zaak bestiert. Niets is hier vanzelfsprekend, behalve de aandacht voor de gast. Het is een mooi huiskamercafé waar de liefde voor het vak hand in hand gaat met de liefde voor muziek. Een eigen boek beschrijft de geschiedenis van ’t Keerpunt, en ze laten zelfs een eigen biertje brouwen, het Spiekerbier. Een fris bier met 6,5 procent alcohol. Bij een tweede bezoek staat ook het terras buiten, en het tevreden gevoel na de eerste keer is bevestigd. Jammer alleen van de vieze cappuccino, dan hadden we liever nog kraantjeskoffie met warme melk gehad.

Reageer op dit artikel