artikel

Café Top 100 nummer 68: De Verleiding, Roermond

Café

Wat een verademing, dit fijn gelegen café in het centrum van Roermond. Het hoekpand heeft rode Amstel-luifels en buiten een aantal tonnen om aan te staan. De zaak heeft twee ingangen en is niet groot, maar goed ingedeeld met een grote bar.

Café Top 100 nummer 68: De Verleiding, Roermond

Het thema ‘verleiding’ komt op vele manieren terug: met spreuken aan de wand, op het plafond en op de tafels is een afbeelding van een verleidelijke vrouw geschilderd. De zaak is netjes, schoon en zit goed in de verf. Ook de dames die vandaag de boel bestieren doen dat met verve. Bij binnenkomst is het behoorlijk vol, we kunnen nog net het laatste tafeltje scoren. Nog voor we zitten, komt al een vriendelijke dame vanachter de bar ons begroeten. De eigenaresse vertelt dat ze aan het omschakelen zijn van Amstel naar het veel kleinere en meer regionale Alfa bier, haar ervaringen met de grootste brouwer van het land waren recentelijk niet best. Een aanrader was De Verleiding al, en nu een echt Top 100-café.