artikel

Café Top 100 nummer 69: Paddy O’Ryan, Leeuwarden

Café

Deze Ierse pub zetelt in een mooi hoekpand met oude elementen in het centrum van Leeuwarden. Het is een zaak met twee gezichten. En dat lijkt samen te hangen met het al dan niet aanwezig zijn van eigenaresse Baukje de Vries.

Café Top 100 nummer 69: Paddy O’Ryan, Leeuwarden

Als ze er niet is – en dat is volgens de jury de laatste tijd vaker het geval dan voorheen – verloopt de bediening rommelig en ongeïnteresseerd en is de bierbehandeling matig. Op dagen dat De Vries wel haar gezicht laat zien, zijn de bieren goed getapt en is de bediening vriendelijk en efficiënt, met oog voor lege glazen. Ook ervaren sommige juryleden de sfeer op de nieuwe locatie als onaangenamer, agressiever zelfs, dan waar Paddy tot vier jaar terug zat (daar zit nu De Walrus, nieuw binnen op 79). Leuk detail zijn de high beer en high wine die geserveerd worden, als Iers alternatief op de Engelse high tea. Toch even pas op de plaats in de Top 100 en een bemoedigend advies van de jury: train het (nieuwe) personeel beter zodat de verschillen in serviceniveau kleiner worden.