artikel

Café Top 100 nummer 7: ’t Pleintje, Hengelo (O)

Café

‘Niet lullen maar poetsen!’ Het Rotterdamse credo lijkt ook van toepassing op ’t Pleintje. Het bewijs dat je een recessie niet bestrijdt met afwachten, maar met aanpakken.

Café Top 100 nummer 7: ’t Pleintje, Hengelo (O)

Dat begint al bij de menukaart van dit eet- annex biercafé dat is aangesloten bij de Alliantie van Biertapperijen (ABT). Deze wisselt wekelijks; er zijn daghappen en met regelmaat themaweken. De zaak is populair onder studenten, maar dit is niet de enige doelgroep. Dat bewijst het speciale toilet waar ons jurylid per ongeluk terechtkomt en is ingericht om baby’s te verschonen. Je kan ook zeggen dat ’t Pleintje meegroeit met zijn gasten. De stap van student naar jonge ouder is immers zo gezet. Maar het is de sfeer die hier overtuigt. ‘Bij aankomst zien we het al, dat gaat goedkomen. Het terras ziet er prachtig uit, met warme dekentjes voor koude dagen. Bij binnenkomst wanen we ons in een soort van gezellige bombastische kermisattractie waarbij elk plekje aan de muur of het plafond bedekt is.’