artikel

Café Top 100 nummer 70: De Vlaamsche Reus, Wageningen

Café

Na twee jaar op rij te dalen, klimt dit prachtbedrijf van Carel Oomes weer in de lijst. En dat is toch vooral te danken aan de aandacht voor het vak die de gastheren hier uitstralen.

Café Top 100 nummer 70: De Vlaamsche Reus, Wageningen

Niet alleen is de kennis en behandeling van hun vele speciaalbieren uitmuntend, ook oogt de zaak spic en span en staat geen kaarsje scheef. Zelfs de pullen aan het plafond blinken, en dat is bij andere cafés wel eens anders. De trots van de Markt in Wageningen is bruin en gezellig en verrast niet alleen met de bieren maar ook met de muziek, die past bij het publiek en het moment van de dag.
Bij binnenkomst wordt de jury helaas niet gegroet, de beide barmannen zijn te veel met gasten bezig – wat op zich positief is. Ze putten zich uit in het promoten van bijzondere bieren en met succes: op het oog zit niemand aan een ‘gewoon pilsje’. En dat past bij de reputatie van ‘de Reus’ en haar uitbater, die landelijk faam geniet als speciaalbierkenner.