artikel

Café Top 100 nummer 73: Usine, Eindhoven

Café

Maar liefst twintig plaatsen klimt Usine uit Eindhoven dit jaar. Iedereen is in de voormalige Lichttoren van Philips welkom op elk moment van de dag.

Café Top 100 nummer 73: Usine, Eindhoven

Zeer lage drempel, rustige atmosfeer, vintage inrichting, gratis wifi en elke dag van het jaar geopend. We zijn er op verschillende tijdstippen op verschillende dagen en telkens worden we blij als we binnenstappen. De belangrijkste troefkaart – vintage design in een enorme ruimte – geeft je als gast het prettige gevoel dat je ‘je eigen ding’ hier kunt doen. Anoniem en alleen, samen of met een groot gezelschap. We zien mensen werken, lezen en praten.
Usine is een gastvrije oase in de stad met een uitgebreid assortiment van koffie, sapjes, zuivel, thee, bieren, sterke drank en wijn van prima kwaliteit. Het café heeft vijf tapkranen, waarvan één wisseltap. Vorig jaar won Usine de prijs voor het mooiste en schoonste toilet van het land, de Gouden Toiletbril van de Café Top 100.