artikel

Café Top 100 nummer 74: Zeerust, Renesse

Café

Een knusse bruine kroeg die onderdeel uitmaakt van een bedrijf met ook hotelkamers en een restaurant. En dat allemaal aan de voet van een duin in het rustieke Zeeuwse Renesse.

Café Top 100 nummer 74: Zeerust, Renesse

Deze verborgen schat ligt vlakbij een steile strandopgang te wachten op bezoekers die in een huiselijke omgeving willen genieten van een goed glas bier. Het fraaie Zeerust is gevestigd in een voormalig vuurtorenwachtershuis dat in 1949 de functie van horecagelegenheid kreeg. De eerste horecavergunning (van 30 maart 1950) hangt aan de muur. Op de tap vinden we diverse bieren waarvan ook een regionale knaller: de Zeeuwsche Witte uit Hulst.
Wij verheugen ons na een herfstige strandwandeling op het opwarmen bij Zeerust. Mét een kop huisgemaakte erwtensoep, met spekoliebolletjes en stroopvet.nIn de zomer koelen we graag af op het terras met een koud glaasje pils of misschien een lekker koud glas Lucifer.

Reageer op dit artikel