artikel

Café Top 100 nummer 76: ’t Stulpke, Uden

Café

Je loopt bij dit café (anno 1794!) naar binnen, gaat er eens goed voor zitten, en dan is het ‘kijken geblazen’ en dan de gezelligheid voelen… Dat is ’t Stulpke.

Café Top 100 nummer 76: ’t Stulpke, Uden

De inrichting is warm en bruin en de gasten zitten overal: van hoog tot laag en qua leeftijd is het hetzelfde verhaal: jong tot oud. Genoeg redenen om dit café te laten stijgen op deze ranglijst. ’t Stulpke is al vele jaren een ‘place to be’ in Uden. De tap met veel bieraanbod is een lust voor het oog. Mooi terras, ook overdekt. Slechts een klein minpuntje: de al te gemakkelijke houding van het personeel. ‘Als je elkaar aardig vindt, laat dat dan niet overduidelijk blijken achter de bar in het oog van de gasten. We keuren genegenheid niet af, maar liever niet achter en naast de bar.’ Begin dit jaar kreeg ’t Stulpke een nieuwe bar en het aantal taps werd flink uitgebreid. Het café beschikt nu over tien tapkranen met een mooi gevarieerd aanbod van huisbrouwer Hertog Jan. ‘Het mooiste café van Uje’ is de omschrijving van een gast in het gastenboek op de website. Treffend omschreven.

Reageer op dit artikel