artikel

Café Top 100 nummer 78: Bruxelles, Breda

Café

Belgian Beer Café Bruxelles in Breda heeft veel. Veel te veel om hier allemaal te beschrijven.

Café Top 100 nummer 78: Bruxelles, Breda

Allereerst de goede locatie aan de Havermarkt in Breda. Gezellig en knus. Binnen krijgen we een warm gevoel. In het assortiment natuurlijk bier, frisdrank maar ook veel likeuren, whisky’s van diverse oorsprong (Amerikaanse, Engelse, Ierse en Schotse) en rum. Op de tap acht verschillende bieren en op fles zijn zo’n 25 speciaalbieren te krijgen. Even terugkomen op de whisky: er zijn alleen al zes speciale Schotse Malts te proeven. Lunchen en dineren is eveneens mogelijk. Voor de gast met een minder grote beurs is er de stadshap voor €9,50. De jury merkt op: ‘Bruxelles is een begrip. Ligging is prachtig aan het levendige pleintje in Breda. Wel veel publiek uit het alternatieve segment in dit stukje Breda. Een mentaliteit overigens die prima bij Bruxelles past. Alles was goed. Bovengemiddeld zelfs. Een beetje meer aandacht voor een tweede bestelling en ze hadden meer aan ons verdiend.’