artikel

Café Top 100 nummer 8: De Gekroonde Suikerbiet, Zierikzee

Café

De verbouwing van twee jaar geleden heeft ‘De Biet’ geen windeieren gelegd. Het café werd er door verrijkt. Letterlijk en figuurlijk. De oppervlakte nam toe, net als het assortiment.

Café Top 100 nummer 8: De Gekroonde Suikerbiet, Zierikzee

Er valt nu veel te kiezen op bier- en wijngebied. Een modern café kan niet zonder. Zelfs over de friskaart is nagedacht. Dus Fritz Kola en Fair Trade Lemonade. Eigenaar Robbert Roggeband voegde een persoonlijk tintje aan de zaak toe. Op de historische foto aan de wand zijn eigen overgrootvader. Op alle momenten een populair café. ’s Zomers extra geliefd bij fietstoeristen op hun electrobike dankzij het oplaadpunt voor de deur. Was er in het verleden kritiek op de toiletten, die zijn aangepakt. Grappig detail, op het herentoilet kijken twee dames vanaf de wand verrukt naar beneden. Het jurylid: ‘Het weerzien met ‘De Biet’ doet me deugd. Van verre lacht de kroeg me toe met een goed bezet terras. Binnen is het óók lekker druk met mensen die duidelijk plezier hebben.’