artikel

Café Top 100 nummer 81: Zomerzorg, Hillegom

Café

Café Zomerzorg blijft een topper op het gebied van gastvrijheid. Dat ervaart het jurylid van binnenkomst tot vertrek.

Café Top 100 nummer 81: Zomerzorg, Hillegom

De begroeting is hartelijk, er is veel interactie met de gasten, zoals een belangstellend praatje. En ondanks het feit dat de keuken nog is gesloten als we langskomen, is een gehaktbal of tosti gewoon verkrijgbaar. Je voelt je hier dan ook gelijk welkom, aldus het rapport.
Zomerzorg wordt omschreven als een huiskamer, eentje net buiten het centrum van Hillegom, aan de rand van een industrieterrein met een grote C1000 en een Formido als buren. ‘Ik verdenk een paar mannen ervan, dat ze hier met een smoes zitten. Even een boodschapje doen bij de bouwmarkt… Beetje een Cheers-café’, schrijft ons jurylid. Gelijk hebben ze.
De sociale functie van het dorpscafé wordt hier met verve uitgedragen. We komen alleen al voor de daghap zeker nog een keer terug.