artikel

Café Top 100 nummer 86: Van Wegen, Utrecht

Café

Alsof je bij iemand in de huiskamer zit. Café Van Wegen, gelegen in een smal Utrechts straatje, krijgt van ons absoluut het predicaat ‘authentiek’.

Café Top 100 nummer 86: Van Wegen, Utrecht

Het café heeft geen bar maar een toog, zonder barkrukken en met drupbakjes onder de zwenkkranen. Er is een biljart en verder staan er smalle tafeltjes, met daarop waxinelichtjes. Er wordt hier geen muziek gedraaid en vanaf dag één hebben ze hier het rookverbod hoog in het vaandel. Achter in het café is een ruit met een prachtig tafereel. Nee, geen schilderij, maar een huiskamer die bewoond wordt en waar je vanuit het café zo naar binnen kunt kijken. Dit is simpelweg een stap terug naar de jaren vijftig. Heerlijk vinden we dat. Net zoals de prima bieren en smakelijke wijnen. Van Wegen is uniek in zijn soort. Geen gemaakt café, maar ontstaan in de loop der jaren. Met nog een passende snack of borrelgarnituur erbij moet de weg omhoog kunnen worden ingezet.