artikel

Café Top 100 nummer 88: Metropole, Arnhem

Café

Metropole bivakkeert al jaren in het rechter rijtje van de Café Top 100, en daar is op zich niets mis mee want het behoort steevast tot de honderd beste cafés van Nederland.

Café Top 100 nummer 88: Metropole, Arnhem

Het café staat niet alleen haar mannetje in de Top 100, maar ook in middenstandstraat de Steenstraat in Arnhem. Metropole is een grand café met hoge plafonds, die door naar achteren te lopen, overgaan in een soort van restaurant annex wintertuin. Erg karakteristiek. Bij ons jurybezoek is het zowel op het terras als binnen in de zaak lekker druk. En dat is best opvallend, omdat er in de rest van de straat weinig te doen is. Alles ziet er schoon en strak uit en het personeel is opvallend vriendelijk. Maar wat is er aan de hand met de koffie? Te heet, te bitter, gewoon verbrand, meldt ons jurylid. Een notering in de Koffie Top 100 van Misset zit er voorlopig dan ook niet in. Meer enthousiasme is er over het bier. Maar liefst twaalf soorten op de tap.

Reageer op dit artikel