artikel

Café Top 100 nummer 9: In de Wildeman, Amsterdam

Café

Amsterdam ontpopt zich tot de speciaalbierhoofdstad van het land. Geen enkele andere stad in Nederland heeft zo veel brouwerijen binnen de grenzen en voor een aantal van hen is In de Wildeman een belangrijk afzetpunt.

Café Top 100 nummer 9: In de Wildeman, Amsterdam

Tijdens één van de bezoeken wordt net een houten fust vers De Prael-bier aangeslagen. Sowieso organiseert dit café het hele jaar door de nodige bieractiviteiten. Het bezorgt het café tot ver over de landsgrenzen bekendheid. Overdag een weldadig rustpunt in een drukke stad. Er wordt geen muziek gedraaid. Dit wordt nauwelijks gemist. Behalve op momenten als minder ervaren personeel achter de bar staat dat niet het gesprek met de gasten aan durft te gaan. Dan voelt de sfeer ietwat statisch aan. Die momenten zijn gelukkig zeldzaam. Want zeker vanaf een uur of vier stroomt De Wildeman lekker vol en dan blijft het mooi om te zien hoe alle glazen speciaalbier perfect worden getapt of ingeschonken en naar de juiste tafels worden gebracht.