artikel

Café Top 100 nummer 91: De Oude Mol, Den Haag

Café

De Oude Mol heeft dit jaar vooral last van de vele concurrenten in de onderste regionen van deze lijst en de goede zaken onder de Aanraders. Na de flinke daling van vorig jaar zijn de jurybevindingen nu positiever.

Café Top 100 nummer 91: De Oude Mol, Den Haag

Een klein verlies kan daarmee echter niet worden voorkomen. Tijdens ons eerste jurybezoek ontbreekt het aan duidelijkheid. ‘Het was stikdruk, we konden amper naar binnen. Geen begroeting, geen ontvangst. Binnen werd een sigaret opgestoken. Was het een besloten feest? Hoe zat het met de brandveiligheid?’, zo schrijft ons jurylid. Een tweede bezoek, vrijdag begin van de avond, verloopt ‘wat normaler. Een mooie dag. Het terras zit vol met gasten die het weekeinde aan het inluiden zijn. Nu is er binnen wel plek en kunnen we plaatsnemen aan een tafel en een hapje eten. Op het internet wordt de zaak door sommigen omschreven als een dorps stadscafé. Vanuit stadsoogpunt begrijpen wij waar die term vandaan komt: in een dorp zou dit café zeer zeker veel te stads en te alternatief zijn.’

Reageer op dit artikel