artikel

Café Top 100 nummer 93: ’t Smalle, Amsterdam

Café

Een kleine stijging voor dit café ‘met heerlijke Jordaanse uitstraling aan de kop van de Egelantiersgracht’, nadat het in de vorige editie binnenkwam op plaats 95.

Café Top 100 nummer 93: ’t Smalle, Amsterdam

‘Gewoon een heel mooi buurtcafé, zoals de hoofdstad er tientallen heeft en waar dus ook veel toeristen komen’, zo schrijft ons jurylid. ‘Al om half één klinkt ‘de laatste ronde’ en dat vroege tijdstip blijft verbazen in wereldstad Amsterdam. Mijn Mary van de Prael is volgens de barman een tripel, wat het niet is. De twee jongens die aan het werk zijn, doen dat met verve. Tikje nonchalant, dat wel. Tijdens een tweede bezoek volgt een diep zucht van de medewerker als we ‘op dit moment van de avond’ een thee bestellen en wordt de theedoos op de bar gesmeten.’ Op het gebied van gastvrijheid is nog wat te winnen. Dat geldt ook voor de niet schone toiletten. Sfeer en uitstraling daarentegen zijn volop aanwezig. ‘Amsterdam op zijn best: grachtenpandje, bruggetjes…’t Smalle toont zich als huiskamer van de samenleving, zoals het hoort.’

Reageer op dit artikel