artikel

Café Top 100 nummer 96: Café Schtad Zitterd, Sittard

Café

Schtad Zitterd slaat de Aanraders over en dringt direct binnen in deze prestigieuze lijst.

Café Top 100 nummer 96: Café Schtad Zitterd, Sittard

Het café huisvest in een hoekpand op de Markt, het centrale horecaplein in het hart van de stad van Toon Hermans. ‘Traditioneel en typisch Limburgs ingericht’, aldus ons jurylid. Op het gebied van gastvrijheid en productbehandeling wordt op alle fronten goed (of nog beter) gescoord, op het vlak van presentatie en hygiëne zijn nog punten te winnen. Schtad Zitterd verdient een extra compliment voor het behalen van deze lijst, omdat het bedrijf een moeilijk jaar achter de rug heeft. Uitbater Arsene verloor eind vorig jaar de strijd tegen een slopende ziekte. Op de website staat een lied, waarin wordt gezongen dat hij heeft gevochten als een paard. Vandaar ook dat de jury dit jaar liefst drie keer op bezoek ging. De conclusie: ‘Het bedrijf klopt weer.’ Dat is goed nieuws! Ook uit het rapport: ‘Traditioneel café, wel wine by the glass en gratis nootjes bij het bier.’ Welkom terug in de Top 100!