artikel

Café Top 100 nummer 97: Kafé België, Utrecht

Café

Welkom terug, zeggen we tegen deze Utrechtse horecagelegenheid. Vorig jaar Aanrader, daarvoor op plek 99.

Café Top 100 nummer 97: Kafé België, Utrecht

We beginnen met een kritische noot over de toiletten, want die zijn tijdens het bezoek van de jury ‘echt onder de maat. Zeker wat hygiëne betreft, alles nat en vies. Het mag schoner.’ Nu de positieve dingen: ons jurylid spreekt van een goede sfeer, een uniek bedrijf en een goed product. ‘Gasten voelen zich op hun gemak. De sfeer is relaxed en misschien zelfs wel wat alternatief, maar dat maakt het onderscheidend. Tijdens mijn tweede bezoek is dat gevoel hetzelfde. Ik zou hier mensen naartoe sturen.’ Ook opvallend: een ‘immens groot’ Mariabeeld dat je aankijkt als je binnenkomt, een lange granitobar met krukken met een leren zitting en een geweldig assortiment bieren, aldus ons jurylid. ‘Veertig van de tap en wel tweehonderd op fles. Een rekje met Pringles achter de bar en zelfs losse sigaretten en shag voor de verkoop. Naast het Mariabeeld een bord van wel 3 meter met alle biersoorten.’