artikel

Café Top 100 nummer 98: Hesp, Amsterdam

Café

Wat een mooi juryrapport voor dit hoofdstedelijke café. Slechts enkele voldoendes en verder alleen maar de scores goed en zeer goed. En dus is deze plek bij de beste honderd verklaard.

Café Top 100 nummer 98: Hesp, Amsterdam

‘Hesp is zoals een kroeg bedoeld is’, zo schrijft ons jurylid. ‘Ruim terras aan de Amstel, lange houten bar maar ook voldoende tafeltjes, gedempt licht en een aparte ‘restaurantruimte’. De sfeer van een bruine bierkroeg.’ Heerlijk om hier tijdens de vrijdagmiddagborrel binnen te lopen, zo luidt de conclusie na ons bezoek. ‘Het publiek is gemêleerd. Veel dertigers en veertigers, maar ook wat jonger en ouder. Vrouwen samen, mannen samen, van alles wat.’ Complimenten zijn er voor de bediening, die snel en alert is ondanks de drukte. ‘Gevraagd naar een bieradvies is het antwoord het eigen ‘Hesp Blond’, omdat het – met Amsterdamse tongval uitgesproken – ‘gewoon lekker is’. Ook de bestellingen daarna worden vlot opgenomen en uitgeserveerd.’ Welkom in deze mooie lijst.