artikel

Café Top 100 nummer 99: ’t Lokaal, Delfzijl

Café

Een wake-upcall voor ’t Lokaal in Delfzijl. In twee jaar van plek 71 naar 99. Het komend jaar moet worden gewerkt aan een langer verblijf in de lijst met de honderd beste cafés van Nederland.

Café Top 100 nummer 99: ’t Lokaal, Delfzijl

In het juryrapport staat dat het Groningse bedrijf ‘in de Top 100 hoort op basis van de prestaties in het verleden. Geen slecht bedrijf, maar ingehaald door betere collega’s.’ De verbeterpunten liggen op het gebied van gastvrijheid (ontvangst, interactie tussen medewerkers en gasten en oog voor tweede bestelling) en de presentatie (sfeer en interieur). Het voordeel van dit nadeel is dat deze zaken zijn te verbeteren en dat de eigenaren het succes hiervan zelf in de hand hebben. Complimenten van ons jurylid zijn er voor de hygiëne en de productbehandeling (bijna allemaal goed of zeer goed). Verder: ‘Een mooi bedrijf, dat door de inrichting bijna een toeristische attractie is. Dat mag op zichzelf een prestatie worden genoemd, maar gaat wel ten koste van de ziel van het café: die ontbreekt.’

Reageer op dit artikel