artikel

Ervaringen van het Leukste Oranje Café van Nederland

Café

Café Walzicht/Balzicht uit Woerden werd op 8 juni uitgeroepen tot Beste Oranje Café van Nederland, een wedstrijd van Misset Horeca en De Telegraaf. Helaas kon Walzicht maar kort genieten van deze titel omdat Nederland al in de poulefase werd uitgeschakeld. We belden eigenaar Eric de Kock en vroegen hem naar zijn EK-ervaringen.

Ervaringen van het Leukste Oranje Café van Nederland


Hoe is het je vergaan?


‘Je kunt wel zeggen dat we een redelijk uniek EK achter de rug hebben. Op 8 juni wisten we ’s ochtends dat we bij de drie genomineerden zaten en diezelfde middag werden we overvallen door Misset en de Dikdakkers. Plus natuurlijk diverse media. Zowel lokaal als landelijk. Naast de Telegraaf en jullie eigen blad hebben we bezoek gehad van het Algemeen Dagblad, RTL4, et cetera. Echt een compleet gekkenhuis.’


Waarom heb je aan de wedstrijd meegedaan?


‘Ik zag hem voorbijkomen en dacht: waarom niet. Je verwacht natuurlijk nooit dat je gaat winnen. We zijn bij Walzicht al jaren druk met versieren tijdens de grote voetbaltoernooien. Er hangen hier dan vijf grote schermen en we veranderen van naam, van Walzicht in Balzicht. Nadat we de wedstrijd wonnen heb ik nog gauw besloten dat een oude beamer die we nog hadden ook maar vernieuwd moest worden…’


Heb je nog extra acties gehouden voor gasten?


‘Ja. We hadden diverse acties gepland staan, maar door onze overwinning liep alles anders. De Oranje gadgets die we in huis hadden voor de acties, hebben we de eerste dagen gewoon uitgedeeld aan gasten. En we hebben natuurlijk onze pool. Daarnaast hebben we een feestje gevierd hier in de zaak, met gasten maar ook met het team.’


Heeft het je financieel ook iets opgeleverd?


‘Nou… het is niet slecht geweest voor ons. Maar wat het concreet heeft opgeleverd is moeilijk te meten. Het is hier altijd al een gekkenhuis tijdens EK of WK wedstrijddagen. Nu merkten we wel dat ook op niet-wedstrijddagen gasten kwamen kijken die ons op tv of in de krant hadden gezien. Het is wel heel goed geweest voor onze naamsbekendheid. Zo veel publiciteit. Dat lukt ons niet nog een keer. Jammer natuurlijk dat we er niet wat langer van mochten genieten.’


Heb je bijzondere reacties gehad van gasten?


De eerste twee dagen werden we overspoeld met felicitaties. Op Twitter, op Facebook, met mailtjes en sms’je. Het was niet meer bij te houden. Een tante die ik zelden spreek, belde me op om me te feliciteren. En een vaste gast was bang zijn stek te verliezen door de extra toestroom aan gasten. Op zijn stoel hebben we maar even een bordje ‘gereserveerd’ geplakt, ha ha.’

Reageer op dit artikel