artikel

Terras Top 100 2014 nr. 15: Prins Mauritshuis, Blokzijl

Café

De wraak van Blokzijl. Het zou een mooie romantitel kunnen zijn, maar we doelen hier op wat anders. Nadat het Prins Mauritshuis vorig jaar een kleine daling moest incasseren, slaat het grandcafé-restaurant aan de havenkolk hard terug. Het klimt liefst 
24 plaatsen omhoog naar een fraaie vijftiende plaats.

Terras Top 100 2014 nr. 15: Prins Mauritshuis, Blokzijl

Het is daarmee ook meteen de nummer één van Overijssel, die prijs is vast binnen. De medewerker van dienst heeft daar zeker aan bijgedragen. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: bijverkoop! Dat is zo belangrijk en het is een kleine moeite. Als we koffie bestellen vraagt de medewerker vriendelijk: ‘Wilt u daar iets bij?’ Kijk, zo eenvoudig kan het zijn. We nemen appelgebak. En dat is geen toevalstreffer. Ook bij een tweede bezoek wordt er op een identieke manier aan bijverkoop gedaan, waarop we bitterballen bestellen. Verder vooral gewoon goed als altijd. Er is tijd voor een praatje, ook niet-bezoekers van het terras wordt de weg in het historische centrum gewezen.

Brouwerstraat 2

www.prinsmauritshuis.nl

Reageer op dit artikel