artikel

Terras Top 100 2014 nr. 21: Z’Onder Zeil, Steenbergen

Café

Ligging weegt niet meer zo zwaar in deze Terras Top 100. Maar in het geval van Z’onder Zeil is die wel de moeite van het vermelden waard. De boten in de haven liggen letterlijk voor de deur en het gebrek aan verkeer om je heen komt de toch al idyllische rust meer dan ten goede.

Terras Top 100 2014 nr. 21: Z’Onder Zeil, Steenbergen

We nemen plaats aan een mooie houten tafel, waarvan de serveerster ons weet te vertellen dat die van oude scheepsdeuren wordt gemaakt. Details waar we van houden. Van de serveerster ook trouwens. Een vakvrouw: ze heeft oog voor iedereen aan tafel, staat ons ontspannen te woord en praat op rustige toon met bijbehorende glimlach. Ook de bestelling is meer dan in orde. Fris uit een flesje, bier met een stevige, volle schuimkraag en de bestelde snacks smaken prima. Binnen vijf minuten na ons verzoek ligt de rekening op tafel. Als we het terras verlaten, wordt er keurig afscheid genomen. Uit het boekje dit. Iedereen naar Steenbergen voor een lesje ‘terras voor gevorderden’!

 

Kade 3

www.zonderzeil.nl

Reageer op dit artikel