artikel

Terras Top 100 2014 nr. 39: Tapas Bar El Pincho, Haarlem

Café

Aan terrassen geen gebrek in het centrum van Haarlem. Toch heeft El Pincho er veel energie in gestoken om zich juist met dit bedrijfsonderdeel te onderscheiden van de collega’s. Vorig werd het meubilair volledig vernieuwd en haalde eigenaar Paul van der Werff de landelijke media omdat hij zijn terras deels rookvrij maakte.

Terras Top 100 2014 nr. 39: Tapas Bar El Pincho, Haarlem

‘Ook op het terras heeft de gast recht op een rookvrije omgeving’, motiveerde hij die keuze. Midden in de stad kan het warm zijn en de forse parasols bewijzen dan hun functie. Tijdens het eerste bezoek wordt het jurylid lekker in de watten gelegd. Vriendelijk wordt de bestelling opgenomen en na een vraag over de forse kerk waarop wordt uitgekeken volgt een leuk gesprek over de historie van de stad. De Spaanse tortilla smaakt ondertussen uitstekend. Op een andere moment, aan het einde van de dag, worden fleecedekentjes klaargelegd tegen de mogelijke kou. Een sympathiek terras en een meer dan welkome aanvulling in deze lijst.

 

Riviervischmarkt 17-19

www.elpincho.nl

Reageer op dit artikel