artikel

Terras Top 100 2014 nr. 40: Villa Ruimzicht, Doetinchem

Café

Op de eigen site van Villa Ruimzicht geen woord over het terras voor de deur. Wel dat je hier prima kunt slapen, heerlijk eten en effectief vergaderen. Maar waarom wordt het terras niet genoemd? Net buiten het centrum van de stad staat dit fraaie oude landhuis met rondom het pand een arboretum.

Terras Top 100 2014 nr. 40: Villa Ruimzicht, Doetinchem
Villa Ruimzicht van Kees Hensen

Oftewel verschillende soorten bomen die zorgen voor een parkachtige aanblik. Hoewel er pakweg 20 meter verderop een vrij drukke weg voor de deur loopt, zit het hier ontspannen. Onze mystery guest is verrast door de bijna chique uitstraling. Bij aankomst treft hij een grote borrelende groep aan, maar wordt toch gelijk door een medewerker welkom geheten. De bestelling wordt vlot opgenomen en alles even later correct uitgeserveerd. Iets verderop klatert de fontein er vrolijk op los en de hier deels rondom geplaatste Fat Boy-hangmatten moeten een soort strandgevoel opwekken. Dát wil niet echt lukken. Wel zit het hier heerlijk. En dat is een vermelding op de site waard.

Ruimzichtlaan 150

www.hotelvillaruimzicht.nl

Reageer op dit artikel