artikel

Terras Top 100 2014 nr. 82: Tante Koosje, Nijmegen

Café

Een keurig juryrapport voor deze Nijmeegse nieuwkomer aan de Berg en Dalseweg. ‘We hebben een heel prettige tijd op het terras’, zo vat ons jurylid het bezoek samen.

Terras Top 100 2014 nr. 82: Tante Koosje, Nijmegen

‘De medewerker is vriendelijk, de tafeltjes zijn gezellig gedekt met een kleedje en een ‘ouderwets’ potje suiker. De ligging boven de weg voegt iets toe.’ Wat de medewerker punten oplevert zijn actieve verkoop, het keurig uitserveren van de cappuccino en het flesje met cola. Daarnaast ook de interactie met zijn gasten. Wat ons jurylid verder opvalt: bij het optillen van het kopje is op het schoteltje ‘Tante Koosje’ te lezen en het bonnetje met daarop de rekening wordt keurig onder het suikerpotje geschoven, zodat het niet kan wegwaaien. Een kleine tip om mee af te sluiten: de tafels worden niet afgeruimd na vertrek van de gasten. Als dit volgend jaar wel gebeurt, kan het niet anders dan dat plek 82 slechts een begin is voor Tante Koosje.

 

Berg en Dalseweg 359

www.tantekoosje.nl