artikel

Terras Top 100 2014 nr. 83: De Heeren van Sonoy, Alkmaar

Café

Terug van weggeweest, dit terras – met gratis wifi – in het historische centrum van Alkmaar. Aan drie kanten omgeven en afgesloten door historische gebouwen en aan de vierde kant voorzien van een historisch hek dat toegang biedt tot het terras.

Terras Top 100 2014 nr. 83: De Heeren van Sonoy, Alkmaar

Ook opvallend: het terras staat grotendeels op gras en slechts voor een klein deel op bestrating. In het midden staat een mobiele werkplek, van waaruit bediening plaatsvindt. Medewerkers zijn vriendelijk, snel en behulpzaam. Eén van hen komt geregeld bij de gasten aan tafel om te vragen of alles naar wens is en bij een leeg glas wordt er attent geïnformeerd of men nog iets wenst te bestellen. ‘Ik werd direct enthousiast begroet en vlot geholpen’, aldus het jurylid. ‘Nadat ik drank had besteld, vroeg de medewerker of ik er iets bij wilde en of ik misschien de menukaart wilde. De bestellingen stonden snel op tafel. De sfeer was prettig en het terras oogde gezellig, schoon en vriendelijk.’

 

Hof van Sonoy 1

www.heerenvansonoy.nl