artikel

Terras Top 100 2014 nr. 87: Bistro de Oale Stè, Nijverdal

Café

Het terras van deze bistro ligt aan de rand van het nationaal park de Sallandse Heuvelrug. ‘Midden in de zon en heerlijk in de natuur’, aldus ons jurylid. ‘Het terras zag er keurig uit. Alle tafels waren schoon en voorzien van een gezellig plantje en de stoelen stonden netjes gerangschikt bij de tafels.

Terras Top 100 2014 nr. 87: Bistro de Oale Stè, Nijverdal
In Nijverdal, het beste terras van Overijssel, dat van De Oale Ste.

Klein verbeterpuntje: het terras is niet vrij van (zwerf)vuil. Vanaf 17.00 uur vindt een besloten feest plaats, zo laat de eigenaar weten aan onze mystery visitor, die zich echter niet minder welkom voelt. De ouders van de huidige eigenaar, de oprichters van De Oale Stè, vieren dat ze 50 jaar zijn getrouwd. ‘Ik had niet het gevoel dat ik weg moest. De eigenaar nodigde mij vriendelijk uit om plaats te nemen op het terras. De interactie en bediening waren vriendelijk en gastvrij.’ Veel aandacht is er voor de kleine gast: een binnen- en buitenspeeltuin, een trampoline, een pannaveld en een interactief speeltoestel met de naam ‘de Sona’.

 

Holterweg 116

www.oaleste.nl

Reageer op dit artikel